Onze diensten

Thuiszorg:

We zijn De Thuiszorg ZOW: Zorg, Welzijn en Ondersteuning, Daar staan wij voor!

Ons partnerorganisaties zijn geïnteresseerd in het in stand houden van de vrijheid en de autonomie van de patiënt thuis zonder te vergeten dat zorg de sleutel is om dit te bereiken.

Onze partnerorganisatie hebben hiervoor een team van wijkverpleegkundigen, verpleegkundigen en verzorgende en hebben ze de benodigde kwaliteitscertificaten, kortom: ze zijn onafhankelijke bedrijven met een duidelijk doel: de kwaliteit van leven van de patiënten verbeteren.

In De Thuiszorg ZOW verkrijgen, door goed te luisteren, meer oog voor wat u echt belangrijk vindt. Op deze manier bouwen wij samen met u en familie, mantelzorg, bewindvoerder, huisarts of organisatie om een volledige oplossing te vinden van uw nodig heeft in de thuiszorg.

We helpen onder andere bij:

Persoonlijke verzorging
Wijkverpleging
Verpleging en verpleeg technische handeling in de thuis situatie Begeleiding
Huishoudelijke hulp.

Thuiszorg, verpleging en verzorging thuis zijn onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering. Ons team is in staat om te ondersteunen met het oplossen van uw vragen en de administratieve processen om de nodige financiering te verkrijgen bij de zorgverzekeraar, WMO, SVB en gemeente.

Specialistische verpleeg technische handeling (SVTH):

SVTH is een ingewikkeld woord maar we maken simpel om te begrijpen: dit zijn de speciale handelingen die uitgevoerd worden door gecertificeerde verpleegkundigen. SVTH zijn een groep van technische handeling die nodig zijn om de gezondheid van een individu op niveau houden (of technische handeling om de kwaliteit van leven te garanderen.)

Zonder deze handelingen loopt een patiënt een groot risico van complicaties, sommige kunnen tot levens gevaarlijke situaties leiden.

Via De thuiszorg bieden we SVTH voor:

  • Diabetische zorg

  • Stoma Zorg

  • Complexe wondzorg

  • Compressietherapie (steunkousen, ACT, enz.)

  • Katheterisaties

  • Sonde voeding

  • Infuus bv antibiotica

  • Inspuiten

  • Speciale medicatie behandelingen

    Sommige van de SVTH zijn onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering. Ons team is in staat om te ondersteunen met het oplossen van uw vragen en de

administratieve processen om de nodige financiering te verkrijgen bij de zorgverzekeraar.

Palliatieve Zorg:

“De tijd waarvan wordt genoten, is de echte tijd die geleefd wordt” , Jorge Bucay

Palliatieve zorg is zorg die gegeven wordt aan mensen wanneer er geen genezing van een ziekte meer mogelijk is. Dan kun je denken bijvoorbeeld aan kanker, multiple sclerose, COPD, enz. wanneer deze uitbehandeld is.

Palliatief zorg is gericht op mensen waar de ziekte niet meer van kan genezen. Met deze ziekten kun je nog wel weken, maanden of zelfs jaren leven, echter is meer aandacht en toezicht nodig om met plezier kan genieten van de laatste dagen en de kwaliteit van leven in stand te houden.

De Thuiszorg ZOW heeft een team gericht om patiënten en families te begeleiden tijdens deze moeilijke periode, ook kunnen we meerdere diensten aanbieden in het gebied van palliatieve zorg. Ons belangrijkste doel is ervoor zorgen dat mensen een zo goed mogelijke tijd hebben en kwaliteit van leven houden.

Vertegenwoordigers

Onze uitgangspunt is dat u zolang mogelijk zelfstandig uw eigen leven kunt leiden op de manier zoals u dat wenst.

Er zijn 3 soorten wettelijk vertegenwoordigers in Nederland: Mentor, bewindvoerder en curator.
Bij De Thuiszorg ZOW bieden we ook de mogelijkheid van mentorschap aan. We bemiddelen ook om een mentor te vinden. Een mentor kan een belangrijke bijdrage leveren om een goede richting te geven aan de behoeften in zorg, kleine financieel beslissingen, gewaarborgde hulp, computers, telefoon en internet beveiliging, aanvraag van WMO, enz. Let op: mentorschap is niet bedoeld om financiële zaken te regelen.

We helpen ook graag in 4 verschillende talen (Nederlands, Spaans, Papiamento, Engels)

Mentor
Een mentor helpt je beslissingen te nemen rond verzorging, verpleging en behandeling. Een mentor kunt u zelf kiezen. De mentor neemt de beslissingen zoveel mogelijk samen met u. Een mentor kan bijvoorbeeld helpen om een pgb aan te vragen en zorgverleners te zoeken. Een mentor regelt niet je geldzaken.

Bewindvoerder
Een bewindvoerder regelt de geldzaken . Denk aan rekeningen betalen, een pgb aanvragen, beheren van financiën en het bijhouden van de administratie. Maar hij bepaalt bijvoorbeeld niet wie de zorgverleners worden en hoe deze helpen. Een bewindvoerder kan een persoon of instelling zijn.

Curator
Een curator regelt alle persoonlijke zaken en geldzaken als iemand dat zelf niet kan. Vaak is een curator via rechtszaak gekozen, deze kan een persoon of instantie zijn. Alleen een persoon van 18 jaar of ouder kan onder curatele staan, jonger dan 18 jaren vallen onder ouderschaap verantwoordelijk of JMO wet.

Begeleiding:

De Thuiszorg ZOW begeleidt u door een ziekte, handicap of sociale hulp

Individuele begeleiding is hulp van een begeleider of zorginstelling om zelfstandig te kunnen blijven wonen. De begeleider neemt niets over, maar leert of begeleidt je allerlei praktische dingen zelf te doen zoals:

  • Onderhouden van sociale contacten

  • Dagelijkse activiteiten plannen en dagstructuur bieden (boodschappen,

    afspraken in te plannen, enz)

  • Hulp bij het voortbewegen in en buiten uw huis

  • Begeleiding bij gedragsproblemen, problemen met denken, concentreren en

    waarnemen of dementie

    Mentorschap is ook een manier van individuele begeleiding, echter het verschil is dat begeleidings kosten vergoed kunnen worden vanuit de WMO, de Jeugdwet of de WLZ, Mentorschap niet.

Huishoudelijk Hulp:

De Thuiszorg ZOW begeleidt u door een ziekte, handicap of sociale hulp

Er zijn verschillende situaties waardoor u tijdelijk of permanent niet in staat zijn om huishoudelijke taken zelfstandig uit te voeren, De Thuiszorg ZOW zorgt dat door middel van zijn partners organisaties de huishoudelijk taken overgenomen worden,

Huishoudelijk hulp kan zijn:

  • Het doen en opbergen van boodschappen, huis schoonmaken (stof afnemen, stofzuigen, dweilen, gordijnen wassen, lamellen schoonmaken, ramen lappen etc.)

  • Koken of het doen van voorbereidingen voor het koken.

  • Badkamer en toilet reinigen

  • Kleding en linnengoed wassen, ophangen, drogen, vouwen en strijken.

De huishoudelijk hulp kan gefinancierd worden (indien mogelijk) via WMO of PGB. Afhankelijk van de situatie komt u in aanmerking voor huishoudelijke hulp, dan wordt huishoudelijke ondersteuning betaald vanuit de gemeente. De gemeente vergoedt een groot deel, daarnaast betaalt u een inkomens afhankelijke eigen bijdrage.

Bij De Thuiszorg ZOW kan ook de huishoudelijke hulp privé betaald worden vanaf 15€ per uur.

Medische pedicure:

Medische pedicure is een opgeleide en gediplomeerd pedicure die risicovoeten behandelt door middel van meer specialistische technieken, zoals onder andere nagel regulatie technieken, bepaalde reparatietechnieken en druk vrijtechnieken. Een medische pedicure vergroot de behandelmogelijkheden voor de risicovoeten zoals diabetische voet, reuma voeten, neuropathische voeten, enz.

Bij De Thuiszorg ZOW herkenen we de grote behoeften aan medische pedicure in de hele regio, daardoor beiden we een complete voet en nagel behandeling aan voor risico voeten in thuis.

Ons medische pedicure dienst Service is exclusief voor medische pedicure, De Thuiszorg ZOW heeft de vergoedingen voor voetzorg in de verschillende aanvullende verzekeringen in een overzicht gezet. Mocht iemand in aanmerking denken te komen voor een vergoeding, let dan op bij het maken van afspraak en vooraf de financiële mogelijkheden te bespreken met ons. Als u heeft een verwijzing van een professionele hulpverlener, dat kan helpen om de financiering te regelen via u zorgverzekeraar.

Risicovoeten
Een risicovoet is een voet met een verhoogd risico op complicaties ten gevolge van een ziekte of andere oorzaak, denk aan Ulcus of wond, misvorming/ vormverandering, pijn en verminderde functie van voet en tenen, enz. de ouderen voet valt in principe onder de overige risicovoet.